Historiikin ulkoasun suunnittelu ja taitto

Kollegani, toimittaja Anna-Liisa Pekkarinen kirjoitti Kuopion Vanhustenkotiyhdistys ry:n 50-vuotishistoriikin ja suositteli minua kirjan taittajaksi. Kävin näyttämässä aiemmin suunnittelemiani historiikkejä ja elämäkertoja yhdistyksen toimistolla. Ilokseni he ottivat tarjoukseni teoksen ulkoasun suunnittelusta ja taitosta vastaan.

Aloitin työn tutustumalla Anna-Liisan kirjoittamaan aineistoon ja suunnittelin kirjan ulkoasun tukemaan sitä. Loin kirjalle rakenteen, johon istui hyvin mukaan tarinaa tukevat oheisartikkelit ja lehtileikkeet. Jo suunnitteluvaiheessa päätimme antaa kuville hyvin tilaa. Kävimme Anna-Liisan kanssa Vanhustenkotiyhdistyksen, Kuopion museon sekä Museoviraston kansallisen kulttuurihistoriallisen kuva-arkiston arkistot läpi ja teimme historiikin kuvasuunnitelman.

Taittovaiheessa työ eteni tiiviissä yhteistyössä Vanhustenkotiyhdistyksen, Offsetpaino L. Tuovisen ja kirjoittajan kanssa. Lopuksi saattelin aineiston painovalmiina painoon ja tarkastin vedokset. Suunnitteluprojekti oli mielenkiintoinen ja kirjaan valitut vanhusten kuvat vuosien varrelta lämmittivät sydäntä.

11.10.2023
#historiikki
Historiapalvelu Havinan Minna Akiola tiimeineen suunnitteli Kuopion Vanhustenkotiyhdistyksen 50-vuotishistoriikin ulkoasun, taittoi teoksen kirjaksi ja osallistui sen kuvasuunnitteluun. Tekijät ottivat hyvin huomioon asiakkaan mielipiteitä ja pysyivät aikataulussa. Voin suositella Historiapalvelu Havinan palveluita!
Sirpa Luttinen, toiminnanjohtaja
Kuopion Vanhustenkotiyhdistys ry